IĞDIR / MERKEZ - Kazancı Ortaokulu

Etiket Sonuçları: OKUL

HER ÇOCUK ASLINDA 23 NİSAN DEMEK VE HEPSİ ÇOK ÖZELDİR.

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

Okulumuzda 24 Kasım öğretmenler günü törenle kutlandı.Öğretmen nedir özlü söz?

Bir öğretmen bir nesil demektir. Öğretmen, bilgi tohumu eken bahçıvan gibidir. Toplumun düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen mum gibidir, kendisi tükenirken etrafını aydınlatır. Öğretmenler günü kutlama programını düzenleyen, öğretmenlerimize teşekkür eder ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.

YERLİ MALI HAFTASI

12 Aralığı kapsayan hafta "Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası" olarak kutlanmaktadır. Cumhuriyet döneminde temelleri atılan kendi kendine yeter bir toplum olmadaki ilk adım bugün de devam etmektedir.

Tutum ve yatırım alışkanlığı küçük yaşlarda kazanılır. Ders araçlarını, giysilerini, harçlığını tutumlu kullanan çocuk bu güzel alışkanlığı büyüyüncede devam ettirir. Küçükken boşa akan musluğu, gereksiz yanan lambayı kapatan çocuk bu güzel alışkanlığı büyüyüncede devam ettirir. Okul çağlarında zamanı iyi değerlendirme alışkanlığı kazanan insan bu huyundan vazgeçmez. O nedenle çocukları küçük yaşlarda tutumlu olmaya özendirmeliyiz. Tasarruf yapmak, milli kaynakların işletilmesi, Yerli fabrikalar kurulması, paranın dış ülkelere gitmesini önlemek, temel tüketim maddelerinin öz kaynaklardan karşılamak, ekonomimizi geliştirmek bu haftanın belli başlı amaçları içindedir.

Bu kapsamda okulumuzda 12-18 Aralık tarihleri arasındaki hafta Yerli Malı Haftası olarak kutlandı.

May

Hayatta huzuru yakalamak ve bu huzuru başkalarına da aktarmak gerekir.Okulumuzdan kareler

May

Okulumuzda yeni eğitim öğretim yılına coşkulu bir kutlamayla başladık.İlköğretim haftası etkinlikleri kapsamında şiirler okundu,konuşmalar yapıldı ve başta bu yıl aramıza katılan beşinci sınıf öğrencilerimiz olmak üzere tüm öğrenci ve personellerimize çikolata ikram edilmesiyle program tamamlandı.Kutlama komisyonuna teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda 2023-2024 Eğitim öğretim yılı birinci dönem veli toplantımız 06/10/2023 cuma günü yapıldı.Öğrencilerimizin akademik başarı ve genel konular üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.Okul aile birliği ve veli işbirliği çerçevesinde birlikte daha başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmenin krokisi çizildi.

Ara

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ SN.SERVET CANLI OKULUMUZU ZİYARET ETTİ.ÖĞRENCİLERİMİZ VE ÖĞRETMENLERİMİZLE SOHBETTE BULUNDU.

Ara

6.SINIF ÖĞRENCİMİZ DENEMEDEKİ BAŞARISINDAN DOLAYI OKUL MÜDÜRÜMÜZ ADİL GÜNDOĞDU VE SINIF  ÖĞRETMENİ KÜBRA CANSU TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ.

Kas

8.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ METEOROLOİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİLER.GEZİDE HEM YENİ MESLEKLERİ TANIMA HEM DE FEN BİLİMLERİ DERSİ KAZANIMLARI DOĞRULTUSUNDA GEZİYİ FAYDALI BİR ŞEKİLDE TAMAMLADILAR.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı.