IĞDIR / MERKEZ - Kazancı Ortaokulu

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI 104.YAŞINDA

HER ÇOCUK ASLINDA 23 NİSAN DEMEK VE HEPSİ ÇOK ÖZELDİR.

23 Nisan 1920'de Türkiye milli tarihinin başlangıcını simgeleyen TBMM açılmış, böylece M.K. Atatürk'ün her zaman idealinde bulunan ve Türk milletine yakışabilecek tek yönetim biçimi olan ulusal egemenlik kabul edilmiştir. Bu hususta Türkiye devleti ,benliğini ve özgürlü­ğünü gölgeleyen karanlıktan  kurtulmuş, cumhuriyetle yönetilen  her bir günle beraber  demokrasi  ışığı daha da  güçlenmiş, kudretli bir ateşe dönüşmüştür.

Şüphesiz, milli gücün varlığını öngören ve gün yüzüne çıkmasına öncülük eden, aydınlık bir geleceğin ancak ve ancak milli egemenlik ilkesiyle sağlanacağından emin olan M.K. Atatürk, sadece bir asker, devlet adamı ve öğretmen olarak kalmamış; milletimizin kılavuzu, inancı ve umudu olmuştur.

Ebedi Kahramanımızın Türkiye ve Türk milletine olan sonsuz inancının ana damarlarından biri de Türk gençliğine olan sevgisi ve saygısıdır.

Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." M. K. Atatürk

23 Nisan 1929'da Mustafa Kemal Atatürk, bu günü tüm dünya çocuklarına armağan etmiş­tir. Çocuklara ve gençlere olan sevgisini her fırsatta dile getiren Ulu Önder Atatürk'e göre bir devletin yarını,bugünün gençlerine bağlıdır.

Bu şanlı armağan karşısında biz, Türk gençliği olarak M.K. Atatürk'ün aydınlattığı yolda, idealle­rini hayata geçirebilmek amacıyla tek bir gün değil, her gün, gece gündüz, dinlenmek nedir bilmeksizin ilerlemeliyiz. Şüphesiz bilim ve sanat tohumlarıyla bu ülkeyi yeşillendire­cek, özgür fikirler ve özgün hedefler peşinde ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıka25-04-202425-04-202425-04-202425-04-202425-04-2024ra­cak olmak, Atatürk'ün biz gençlere vermiş olduğu en şanlı görev ve sorumluluktur.25-04-2024

Yayın: 25.04.2024 - Güncelleme: 25.04.2024 13:06 - Görüntülenme: 33

Etiketler :